Składniki: Biszkopt: - Jajka- 2 sztuki - Mąka pszenna pełnoziarnista- 2 łyżki - Ksylitol- 2 łyżki - Proszek do pieczenia- łyżeczka Krem: - Mascarpone- 250g - Galaretka bez cukru- pół opakowania - Czekolada słodzona stewią/ksylitolem lub czekolada gorzka 80%- 4 kostki ok. 16g - Truskawki- ok. 500g Przepis: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, następnie dodać ksylitol- ubijać, dodać żółtka- ubijać. W ostatnim czasie udało mi się wykonać tort bez dodatku cukru co nie oznacza, że nie użyłam do jego sporządzenia żadnych dodatków słodzących. W związku z tym, że eliminuje cukier ze swojego życia/sposobu żywienia, to muszę kombinować w trakcie wykonywania tortów i innych słodkości. Natomiast na całe szczęście ciasto wyszło mi lepsze niż te wykonane tradycyjnie (nigdy nie byłam specjalistką w pieczeniu biszkoptów).