Szkoda tylko że nie robi się go tak szybko jak szybko znika :) Składniki: 3 udka 1/2 kg surowego boczku 1/2 kg wątróbki drobiowej 1 kg surowej szynki lub łopatki 5 jajek 2 cebule 1 duża bułka 2 szklanki bułki tartej liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz ziarnisty sól słodka papryka w proszku gałka muszkatołowa Przygotowanie: Wątróbkę dokładnie oczyść z żółtych błonek ( powodują one gorzki smak) i podsmaż na rozgrz an ej patelni, następnie dodaj p osie kaną ce bulę i jeszcze chwilę smaż aż satni e się szklista . M ięso z szynki i boczek pokrój w większą kostkę, a udka tylko opłucz zimną wodą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://doprawionefantazja.blogspot.com/2016/06/pasztet-domowy.html