Smacznego ;) Składniki: - 5 jajek - 2 łyżki kakao - łyżeczka proszku do pieczenia - łyżeczka sody oczyszczonej - 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki oleju - 1 i 1/4 drobnego cukru - truskawki - Wykonanie: Ciasto dzięki dodatkowi oleju pozostaje długo miękkie i puszyste, a do jego przygotowania wystarczy nam tylko miska, mikser, sitko i odrobina chęci. Na sam koniec dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kakao- mieszamy do połączenia się składników. Jeżeli nie macie truskawek to oczywiście, możecie je zrobić z innymi sezonowymi owocami (tutaj proponuję wiśnie, borówki, maliny).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2016/06/czekoladowe-ciasto-na-oleju-z.html