Mus czekoladowy

Aneta
Desery
27.06.2016 20:41
Mus czekoladowy

czekoladowy Składniki: - 50 g mlecznej czekolady plus do dekoracji - 1 jajko - 1 łyżka cukru - szczypta soli - listki świeżej mięty do dekoracji Przygotowanie: - Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Świetnym dodatkiem będą świeże maliny lub truskawki i czereśnie, można także dodać płatki chilli czy sól morską do musu czekoladowego. Szybkie, konkretne w smaku, pozostają długo w pamięci i chętnie do nich wracam. Królową deseru jest tym razem czekolada mleczna, której smak dominuje w musie. - Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy do czekolady z żółtkiem. Wystarczy godzina przechowywania w lodówce i jest gotowy. Latem często przygotowuję przeróżne desery, ale takie bez pieczenia. Czekolada to afrydyzjak, podobnie jak ostre papryczki chilli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/06/mus-czekoladowy.html