Torcik malinowy z budyniu BEZ PIECZENIA

Katarzyna
Ciasta
27.06.2016 11:28
Torcik malinowy z budyniu BEZ PIECZENIA

Z rozkruszonymi ciastkami smakuje równie dobrze :)Składniki:1 Torebka budyniu malinowego6 łyżeczek żelatyny½ litra mleka6 łyżek cukru pudru1 szklanka świeżych malin 1 płat ciasta francuskiego( lub pokruszone ciastka)Tłuszcz do formyWykonanie;Ciasto francuskie włożyć do nagrzanego piekarnika, upiec i pokruszyć. Żelatynę zalać odrobiną gorącej wody, a w miedzy czasie posmarować małą tortownicę tłuszczem i obsypać pokruszonym ciastem francuskim. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu, następnie ostudzić, ubić z cukrem pudrem, rozpuszczoną żelatyną i malinami. Ja tym razem miałam pod ręką gotowe ciasto francuskie więc je wykorzystałam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/08/torcik-malinowy-z-budyniu-bez-pieczenia.html