Ciasto jogurtowe z truskawkową pianką

Małgorzata
Ciasta
23.06.2016 20:15
Ciasto jogurtowe z truskawkową pianką

Składniki ciasto ( 25 x 40 cm ) 4 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2/3 szkl oleju 2 szkl mąki 1 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia truskawkowa pianka 500 g truskawek 800 g jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe 500 ml gorącej wody dodatkowo 1 galaretka wiśniowa 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku. 2. Ciasto wlewamy do prostokątnej formy i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Najpierw jednak proponuję rozpuścić obie galaretki truskawkowe w 500 ml wrzącej wody. Lekkie i smaczne ciasto w sam raz na upalne dni. 5. W 300 ml gorącej wody rozpuszczamy wiśniową galaretkę. Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/06/23/ciasto-jogurtowe-z-truskawkowa-pianka/