BEZA "PAVLOVA"Z MALINAMI

Kasia
Desery
21.06.2016 22:45
BEZA "PAVLOVA"Z MALINAMI

Po tym czasie piekarnik wyłączamy ,uchylamy drzwiczki piekarnika i zostawiamy bezę do wystygnięcia na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Krem: - śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, następnie dodajemy startą skórkę z cytryny oraz maliny które lekko rozgniatamy widelcem, całość mieszamy - na talerz/paterę dajemy większą bezę, na nią wykładamy połowę śmietanowego kremu, posypujemy garścią mali i przykrywamy drugą mniejszą bezą na którą wykładamy resztę kremu, na nim układamy pozostałe maliny i gotowe :) - podajemy najlepiej od razu, przechowujemy w lodówce. Dodatkowo: - 300g świeżych malin na wierzch bezy Wykonanie: Beza: - wszystkie składniki na bezę powinny być w temperaturze pokojowej - przygotowujemy 2 blaszki, na których układamy papier do pieczenia( można blaszki wcześniej posmarować masłem i dopiero nałożyć papier, chodzi o to żeby papier się nam nie przesuwał), na jednym arkuszu rysujemy okrąg o średnicy 20cm, na drugim 15 cm - białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier nie przerywając miksowania, ubijamy do chwili aż uzyskamy gładką, sztywną i błyszczącą masę bezową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2016/06/beza-pavlova-z-malinami.html