Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej pasta curry sos sojowy 4 plastry żółtego sera ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka śmietany 18% 1. Wyrazisty smak z odrobiną orientu połączony z polską nutą z pewnością im zasmakuje. Kurczak z odrobiną warzyw podany w formie roladek to danie, które spokojnie możemy zaserwować gościom. Skrapiamy z obu stron odrobiną sosu sojowego i nacieramy pastą curry. 2. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster żółtego sera i warzywa ( mieszanka chińska ). Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/06/21/roladki-drobiowe-z-chinszczyzna/