Składniki: - 1/3 kostki świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych - 450g mąki pszennej - 1/2 łyżeczki soli - 100g cukru - 50ml oleju słonecznikowego - 3/4 szklanki mleka - owoce np brzoskwinie z puszki - kruszonka: 1/2 szkl mąki, 1/2 szkl cukru pudru, 1/2 szklanki klarowanego masła - Przygotować rozczyn: Po tym czasie wykładamy na ciasto owoce (lekko wciskamy) a później kruszonkę (odrywamy małe kawałki i układamy na cieście). - Ciasto drożdżowe podsypujemy mąką, wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy, formujemy i wkładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Przygotowujemy kruszonkę: mieszamy wszystkie składniki, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na kilka minut do zamrażarki. Drożdże świeże rozkruszyć, dodać 1 łyżkę cukru, 3 łyżki mleka i 1 łyżkę mąki.