Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

Monika
Obiad
18.06.2016 21:34
Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur

składniki: 3 bakłażany po ok 450 g 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 350 g ugotowanej kaszy bulgur 1 duża kulka mozzarelli olej sól,pieprz oregano Bakłażany umyć i osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25 minut, funkcja termoobieg. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 20-25 minut az ser sie rozpuści, 180 C funkcja termoobieg. Miękki miąższ w środku ponacinać w kostkę ale nie przecinać do samej skórki. Podawać na ciepło ale na zimno też są smaczne. Na każdej nadzianej połówce bakłażana ułożyć po dwa plastry mozzarelli. Potem dodać przecier pomidorowy, do smaku doprawić dobrze solą, pieprzem i oregano. Bakłażany ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/06/bakazany-faszerowane-miesem-i-kasza.html