Tort śmietanowo-cytrynowy z kiwi

Anna
Ciasta
18.06.2016 20:52
Tort śmietanowo-cytrynowy z kiwi

Potrzebne nam:- upieczony z tego przepisu biszkopt (jeśli macie jakiś sprawdzony przepis, użyjcie swojego, dla mnie ten jest rewelacyjny)*krem:- gotowy krem cytrynowy w proszku- 200 ml mleka- 2 łyżki miękkiego masła*masa śmietanowa:- 200 ml śmietany 30%- 2 łyżeczki żelatyny- 50 ml gorącej wody- 2-3 łyżeczki cukru pudru- krem maślany- 80 g masła- pół szklanki drobnego cukru- 3 łyżeczki śmietany 30%*dodatkowo:- 4-5 owoców kiwi- maczek truskawkowy- woda z cytryną lub słaba herbata do nasączenia biszkoptuPrzygotowanie: Przygotowujemy krem cytrynowy zgodnie z instrukcją z opakowania i dzielimy go na dwie części. Muszę przyznać, że robiąc go trochę się śpieszyłam, przez co owoce zamiast bezpośrednio na biszkopcie, wylądowały na warstwie kremu. Pierwszy blat smarujemy cienką warstwą kremu i układamy na nim kiwi, które przykrywamy resztą kremu i drugim blatem ciasta. Gotowy krem chwilę schładzamy, po czym napełniamy nim rękaw cukierniczy i formujemy z kremu kwiaty. Każdy z nich nasączamy wodą z cytryną lub słabą herbatą. Po długiej nieobecności wracam do Was z obiecanym przepisem na nasz rocznicowy tort. Śmietanę miksujemy z cukrem i wciąż miksując łączymy z żelatyną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2016/06/tort-cytrynowo-smietanowy-z-kiwi.html