Pieczone młode warzywa

Agata
Obiad
20.06.2016 9:15
Pieczone młode warzywa

Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1 cukinia 2 bataty kilka garści młodego bobu w strąkach 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 pęczek młodej marchewki oliwa z oliwek EV gruba sól morska świeże zioła, u mnie bazylia i oregano odrobina chili w płatkach Wykonanie: Warzyw nie obieramy, tylko je dokładnie myjemy. Dziś za oknem nieco chłodniej, deszcz zdecydowanie ochłodził nasze otoczenie, można właczyć piekarnik, dlatego zapraszam Was na pieczone młode warzywa. Czas pieczenia zależy od tego w jak duże kawałki pokroiliście warzywa. W misce mieszamy sól z oliwą, a następnie obtaczamy nią warzywa. Warzywa, oprócz szparagów wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Cukinię i bataty kroimy na podłużne kawałki, marchewki na pół. Tym razem bób będzie w nieco innej odsłonie, niż do tego przywykliśmy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/06/pieczone-mode-warzywa.html