Składniki: 4 duże ogórki gruntowe duży kubek jogurtu naturalnego pół pęczka koperku pół łyżeczki cukru (można użyć cukru pudru) sól pieprz Ogórki dokładnie myjemy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Podobne przepisy: Mizeria ze śmietaną i octem Mizeria z rzodkiewkami Mizeria z cebulą My zrobił kotlety tak dobre, że właściwie mogłabym sobie odpuścić młode ziemniaki z koperkiem i mizerię. Po tym czasie odciskamy z nich wodę, dodajemy jogurt, poszatkowany koperek, sól, pieprz i cukier. Jeżeli macie obawy, że cukier się nie rozpuści, użyjcie cukru pudru. Tak, mówię to ja: odpuścić młode ziemniaki z mizerią. Ja jakoś nigdy nie mam z tym problemu. Ogórasy z jogurtem lub śmietaną, koperek, przyprawy i już. Coś mi się chyba przestawiło w mózgu, jeżeli chodzi o mięso.