Kisiel z niego można przyrządzać cały rok, ale teraz polecam go szczególnie, bo przygotowany z sezonowych młodych buraków z dodatkiem rabarbaru smakuje naprawdę wyjątkowo ☺ I w wielu wypadkach nie trzeba już nawet nic dosładzać, gdy używamy soku z bardzo słodkich owoców czy też warzyw :) Ale też, nie musi on być wcale zupełnie gładki, bo do soku możemy dorzucić świeże, sezonowe lub mrożone owoce, a wtedy jego konsystencja będzie bardziej gęsta i bogatsza. You can eat this dessert warm or chilled and then finish it with some nice topping or just eat on its own. Freshly pressed juice makes a wonderful clear base for this treat, but you can also add some fruits to it to make it more thick. Sok z buraka jest moim ulubionym, jest naturalnie słodki i wyrazisty, uwielbiam jego głęboki smak, kolor i energetyczne działanie, którego dostarcza. Taki sok, wystarczy potem doprowadzić do wrzenia i zagęścić skrobią, a gdy mamy już jakiś gotowy w lodówce, to smaczny, prosty deser przygotujemy w kilka minut. My favorite juice is beetroot juice, its sweet, and I love it for a rich flavor, color and energising effect it has. I paired it with contrasting rhubarb to make this dessert.