VEGAN ASIAN SALAD WITH ASPARAGUS, SORGHUM, TOFU AND MISO Szparagi świetnie komponują się ze słonymi dodatkami, a jednymi z moich ulubionych słonych produktów są pasta miso i sos sojowy; tworzą one doskonałą bazę do różnorakich sosów i dressingów, które można też odpowiednio podrasować czymś ostrym, słodkim lub kwaśnym. Same szparagi, są tu jedynie chwilkę podsmażone z cebulką i kiełkami fasoli mung, a następnie połączone z odżywczymi ziarnami sorgo i tofu oraz świeżym ogórkiem. Smacznego ☺ Asparagus tastes great with salty ingredients, and one of my favorite salty products are miso paste and soy sauce; they make an excellent base for various sauces and dressings that can also be appropriately spiced with something hot, sweet or sour. Ja, tym razem, połączyłam je z odrobiną soku z cytryny i olejem sezamowym, którego wyrazisty smak, nadaje dressingowi charakteru. Sałatka ta, jest super opcją do lunchboxa i na kolację, ale też na obiad zasmakuje wielu.