Składniki 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 36% 1 łyżeczka cukru pudru 200 g białej czekolady 100 g czekolady deserowej 100 g czekolady mlecznej 3 szklanki pszenicy w miodzie (płatki śniadaniowe) 200 g herbatników Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( na parze) i odstawiać do wystygnięcia. 200 g śmietany ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, dodać mascarpone. W tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć na dnie herbatniki, a następnie wyłożyć masę z białą czekoladą. Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę mleczną wraz z deserową i ostudzić. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mega smaczne, szybko się go przygotowuje, a jeszcze szybciej znika z talerza.