Koktajl z jagody kamczackiej i banana. Pyszny orzeźwiający deser.

Nela
Koktajle
05.06.2016 15:30
Koktajl z jagody kamczackiej i banana. Pyszny orzeźwiający deser.

Sezon na młoda kapustkę w pełni, więc wykorzystuję ją w mojej kuchni jak tylko mogę. Taki bigos jest bardzo treściwy, doskonale nadaje się na obiad jak i na kolację. Ostatnio była młoda kapusta duszona na maśle z pomidorami , a dziś przygotowałam pyszny bigos wzbogacony smakowitymi dodatkami. Kiedy kapusta była już w półmiękka, dodałam do niej podsmażony boczek, kiełbasę, pieczarki i koncentrat pomidorowy. Kapustę poszatkowałam na średniej grubości kawałki, włożyłam do dużego garnka i zalałam niewielką ilością wody ( tylko tyle aby przykryła kapustę ). Do kapusty dodałam listek laurowy i ziele angielskie i powolutku gotowałam na wolnym ogniu. Na suchej patelni teflonowej podsmażyłam boczek, jak się wytopił dodałam kiełbaskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/