Składniki Ilość: 4 tortille z owocami i warzywami 4 tortille pszenne lub inne (np. orkiszowe (z tego przepisu) 1/2 sałaty lodowej ok. 1/3 melona zielonego lub żółtego 4 brzoskwinie tzw. ufo 150 g pomidorków cherry 100 g kukurydzy konserwowej 1 awokado 150 g jogurtu gęstego 2 łyżki cytryny 1 łyżeczka miodu Przygotowanie Sałatę lodową poszatkować. Jako że ostatnio zaczęło się już robić dość ciepło i nie każdy ma ochotę stać godzinę w ciepłej kuchni, przygotowałam przepis na tortille wiosenną, czyli lekką i pełną kolorowych owoców i warzyw. Na gotowe tortille (jak używamy sklepowych to przed podaniem można je lekko podgrzać) na środku wyłożyć sałatę. Przepis idealny do pudełka na obiad w pracy, na kolację czy na grilla ze znajomymi. Plusem jest to, że jeśli macie gotowe tortille, to nie musicie w ogóle włączać gazu. W moich znalazły się sałata, słodkie brzoskwinie, soczysty melon, czerwone pomidorki, zdrowe awokado i dodatkowo słodkawa kukurydza. Zawijać tortille poprzez zagięcie najpierw jej dolnego brzegu do środka, a następnie poprzez połączenie ze sobą dwóch bocznych brzegów.