Składniki: 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki poszatkowanych ziół (u mnie natka pietruszki i koperek) 200 ml śmietany 18% (tej do sosów, w kartoniku) 1/4 szklanki mleka (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Następnie dodajemy do nich pokrojoną drobno cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku (jeżeli jest taka potrzeba, dolejcie dodatkową porcję oleju), smażymy do lekkiego zrumienienia. Wrzucamy je na rozgrzany olej, smażymy tak długo aż cała woda z nich odparuje. No trudno, parę dni temu też próbowałam zrobić zdjęcie temu daniu i też nie byłam zadowolona. Dobra tam, nie przybliżajcie za bardzo zdjęcia i będzie ok. Same pieczarki – mega! Jeżeli dolejecie do sosu mleka, będzie rzadszy i wtedy można go potraktować jako sos.