Na dużej patelni rozgrzej masło ghee (lub zwykłe masło z olejem), dodaj cebulę, lekko posól i smaż na średnim ogniu często mieszając, aż cebula zacznie się szklić (około 2-3 minut). Obsyp je mąką, włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut - aż podwoi swoją objętość. Jeśli masz świeże drożdże: przełóż do miseczki, dodaj ciepłą wodę i cukier, dokładnie wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut. Smaż na średnim ogniu co jakiś czas mieszając, aż szpinak się rozmrozi. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub wysypanej mąką (możesz też użyć specjalnego kamienia do pieczenia pizzy). Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj sól, zrób zagłębienie i dodaj drożdże (ten rodzaj, który masz) oraz około szklanki ciepłej wody. Na placku rozłóż szpinak, robiąc w nim 3 wgłębienia. Przygotuj obłożenie: obrane cebule i koper włoski pokrój na cienkie piórka. Rozwałkuj je na cienkie placki, podsypując mąką.