Polecam też inne przepisy na zupę krem: – zupa krem z kukurydzy – zupa z zielonego groszku – zupa ze świeżych pomidorów – zupa krem z rukoli – krem grzybowy Zupa krem z białych warzyw: Składniki: 2 pietruszki 2 młode ziemniaki 1/3 selera 1 por tylko biała część 1 cebula 1 ząbek czosnku 750 ml bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z czosnkiem i chilli Sól morska ziarnisty zielony pieprz 2 listki laurowe 100 ml- śmietanki 30% Przygotowanie: Krem z białych warzyw przygotowałam dlatego, że kupiłam warzywa na rosół, ale zapomniałam kupić kurczaka 😉 więc odstawiwszy na bok marchewkę wykorzystałam do zupy całe opakowanie włoszczyzny plus ziemniaki, oraz cebulę i czosnek. – zupa krem z marchwi i pomarańczy – zupa krem z kalafiora Zupa została podana z prażonymi ziarnami: pestkami dyni, słonecznika, sezamu i siemienia lnianego, oraz została doprawiona utłuczonym w moździerzu zielonym pieprzem. Następnie zalewamy warzywa bulionem warzywnym (lub rosołem), wkładamy listki laurowe, rozgnieciony pieprz zielony, przykrywamy i gotujemy ok. 15 minut na wolnym ogniu. Zupa z białych warzyw na niedzielny obiad. Przepis na: Zupa z białych warzyw. Ta kremowa zupa jest nie tylko pyszna i delikatna w smaku, ale prosta i szybka do przygotowania.