Chłodnik ogórkowy

Małgorzata
Zupy
25.05.2016 12:09
Chłodnik ogórkowy

Drukuj 5 from 3 votes Porcje: 4 Autor: Małgorzata Hert Składniki 1 litr maślanki 5 sztuk ogórków gruntowych 2 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku ½ łyżeczki cukru pieprz biały sól Przygotowanie Maślankę przelewamy do garnka. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Chłodnik ogórkowy to jedna z zup, która świetnie sprawdza się w letnie, upalne dni. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku przyprawami i wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Jest błyskawiczny w przygotowaniu, wspaniale syci i przyjemnie smakuje, a jak orzeźwia! Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/chlodnik-ogorkowy/