składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju rzepakowego oraz ok 150 g rabarbaru ok 200 g małych truskawek 2 łyżki cukru waniliowego Na blogu są już dwa takie proste i szybkie ciasta: ciasto na maślance oraz proste ciasto z owocami jednak jak dla mnie zdecydowanie to z kefirem jest najlepsze. Polecam Wam kolejny przepis na pyszne ciasto, które jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i szybko znika. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30-35 minut, funkcja góra-dół. Do ciasta można dodać dowolne owoce sezonowe oraz rabarbar. Następnie cały czas miksować i porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.