Składniki: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 1 łyżeczka poszatkowanej cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Podobne przepisy: Sos jogurtowo-ziołowy Sos ziołowo-czosnkowy z fetą A z miesiąc temu oglądałam na National Geographic program pt. Fabryki smaku. Nie będę się rozpisywać o czym jest, wiem że czytają mnie mądre głowy. I w jednym z odcinków pokazywali właśnie produkcję sosu farmerskiego. No od razu wiedziałam, że ten sos wyląduje u mnie na blogu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/sos-farmerski/