Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru 2 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dziś zapraszam Was na rewelacyjne ciasto rabarbarowe z bezą w roli głównej. Jak tylko pojawia się w sklepach przerabiam go w domu na różne sposoby. Wierzch posypujemy płatkami i pieczemy ciasto w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Następnie studzimy ciasto w zamkniętym piekarniku przez kolejne 60 minut.