Sycący, orzeźwiający i pyszny 🙂 w sam raz na lekką letnią kolację. Składniki na 4 porcje: Zielona warstwa: 2 dojrzałe awokado Jogurt naturalny – 400g 1 duża cytryna ½ małej cukinii Świeża mięta – Kilka listków Sól, pieprz czarny Czerwona warstwa: Dojrzałe pomidory – 5-6 średnich sztuk 1 mała szalotka 1 ząbek czosnku Sól, pieprz czarny Świeża bazylia do dekoracji Zielona warstwa : Awokado obierany ze skórki, usuwany pestkę. Jeśli chcecie jednocześnie dobrze zjeść i dostarczyć sobie zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, polecamy nasz przepis na chłodnik z awokado i pomidorów. Wrzucamy do misy blendera razem z jogurtem, sokiem z 1 cytryny, obraną cukinią i miętą. Czerwona warstwa: Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, usuwamy nasiona i wrzucamy do misy blendera. Lato zbliża się do nas wielkimi krokami, więc czas przygotować chłodnik 🙂