Sycąca i zdrowa 🙂 Składniki na 3-4 porcje: - Kasza gryczana palona – 100 g - Burak – 150 g - Serek sałatkowy – 180-200 g - Awokado – 1 sztuka - Natka pietruszki – garść świeżej - Olej rzepakowy lub oliwa z oliwek – 2 łyżki - Pieprz czarny, sok z cytryny Kasze ugotować. Buraka zawinąć w folię aluminiową, upiec w piekarniku do miękkości (40-90 minut w zależności od wielkości buraka), obrać i pokroić w drobną kostkę. Sałatka z kaszą gryczaną, burakiem, serkiem i awokado Przepyszna, zimowa sałatka z kaszą gryczaną, pieczonym burakiem, serkiem sałatkowym i awokado. Awokado pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.smacznaterapia.pl/uncategorized/salatka-z-kasza-gryczana-burakiem-serkiem-i-awokado/