Szaszłyki z karkówki z boczkiem i suszonymi śliwkami - szybkie i pyszne :)

Kami
Obiad
12.05.2016 13:28
Szaszłyki z karkówki z boczkiem i suszonymi śliwkami - szybkie i pyszne :)

- Kiedy boczek stanie się chrupiący, a mięso na brzegach przypalone, to znak, że szaszłyki można podawać :) - A radości doda Coca-Cola. | | Mięso pokrój na plastry o grubości 1 cm, następnie na paski o długości 4 cm i szerokości 2 cm. Obraną cebulę pokrój na ósemki. Składniki na szaszłyki z karkówki z boczkiem i suszonymi śliwkami - szybkie i pyszne :) 20 dag wędzonego surowego boczku w cienkich plastrach 20 dag suszonych śliwek 1/2 szklanki półsłodkiego wina (można zastąpić sokiem winogronowym lub jabłkowym) 4 czerwone cebule średniej wielkości 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 1/2 łyżeczki suszonego chilii (lub mniej lub więcej, w zależności od upodobań) 1 łyżeczka grubo zmielonego czarnego pieprzu do podania: Coca-Cola Przepis zawiera lokowanie produktu Szaszłyki z karkówki z boczkiem i suszonymi śliwkami - szybkie i Jeśli lubisz karkówkę z grilla (ha!, mało jest takich, co jej nie lubią), ale już nieco Ci się znudziła pieczona tradycyjnie z przyprawami, to spróbuj tych szaszłyków. Te grillowane roladki z karkówki z warzywami są świetnym wyborem :) To pyszne danie z grilla będzie ucztą dla całej rodziny. Sałatka z pieczonymi szparagami i sezamem Jeżeli w tym roku jeszcze nie przygotowałaś szparagów, wybierz ten sprawdzony i prosty przepis na sałatkę z pieczonymi szparagami i sezamem. - Mięso pokrój na plastry o grubości 1 cm, następnie na paski o długości 4 cm i szerokości 2 cm. Pieczarki faszerowane fetą, bazylią i orzechami to danie idealne na kolację, ale również jako dodatek do dania głównego na obiad, no i przysmak z grilla. - Śliwki odsącz z wina, każdą zawiń w plaster boczku (jeśli plastry są długie, przekrój na pół). Śliwki odsącz z wina, każdą zawiń w plaster boczku (jeśli plastry są długie, przekrój na pół). Dodajmy do tego soczystą, wyrazistą karkówkę - bo zamarynową w sosie sojowym z dodatkiem grubo mielonego pieprzu i chilli - powstanie nam z tego wyjątkowo przyjemna kompozycja :) - Na patyczki nadziewaj naprzemiennie kawałki karkówki złożone na pół, śliwki owinięte boczkiem i kawałki cebuli. Na patyczki nadziewaj naprzemiennie kawałki karkówki złożone na pół, śliwki owinięte boczkiem i kawałki cebuli. - Układaj szaszłyki na mocno rozgrzanym ruszcie (obok możesz położyć warzywa - np. paprykę, cukinię lub wcześniej ugotowane do średniej miękkości ziemniaki) i piecz przez 10-12 minut, kilka razy obracając. Układaj szaszłyki na mocno rozgrzanym ruszcie (obok możesz położyć warzywa - np. paprykę, cukinię lub wcześniej ugotowane do średniej miękkości ziemniaki) i piecz przez 10-12 minut, kilka razy obracając. Kiedy boczek stanie się chrupiący, a mięso na brzegach przypalone, to znak, że szaszłyki można podawać :) A radości doda Coca-Cola. Wiadomo, że najlepiej spędzony wolny czas na świeżym powietrzu, to imprezy z grillem w roli głównej.