- Czas przygotowania: 40 min
Składniki
- składniki na babeczki waniliowe:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
½ szklanki cukru
1 jajo
½ szklanki oleju
2-3 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przepis
Składniki suche podobnie jak w przypadku przepisu na muffinki łączymy osobno, a składniki mokre osobno. Kolejnie łączymy. Nastawiamy piec na 180 st i do nagrzanego wkładamy babeczki. Ja używam formy silikonowej, do której wkładam papierowe papilotki. [ Ale tylko po to aby ładne się prezentowały na stole. ] Aby nam zbyt nie wyrosły warto zostawić 1 cm od góry wolnego miejsca na wyrośnięcie. W piecu ładnie rosną przez około 25 min.
Babeczki są pyszne o waniliowym aromacie.
reszta przepisu na blogu: www.wkawiarence.pl