Kurczak miodowo-musztardowy (3 składniki)

Wilk
Obiad
03.05.2018 19:28
Kurczak miodowo-musztardowy (3 składniki)

Mam nadzieję, że skusicie się na kurczaka w tym wydaniu :) Kurczak miodowo-musztardowy Drukuj przepis Składniki ► kurczak – piersi, udka, pałki, skrzydełka [500 g] ► miód [3 łyżki] ► musztarda [3 łyżki] Do tego przepisu polecam użyć ostrej, wyrazistej musztardy (np. rosyjskiej, dijon, sarepskiej), nawet jeśli nie przepadacie za takim rodzajem na co dzień. Podawać na ciepło lub zimno do obiadu, ziemniaków, ryżu lub we wrapie/na kanapce. Jeśli nie macie w domu ostrej, wyraźnej musztardy, do sosu można dodać trochę chili w proszku. Kurczak miodowo-musztardowy to banalny i przepyszny pomysł na obiad, lunch czy choćby dodatek do sałatki lub kanapki. Po 20 minutach przewrócić kawałki mięsa na drugą stronę i posmarować dodatkową porcją sosu z dna naczynia. Sos, jak sama nazwa wskazuje, to jedynie musztarda i miód, całość przygotowuje się ekspresowo, a pracę wykonuje za nas piekarnik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/05/kurczak-miodowo-musztardowy-3-sk.html