Blacha z wyposażenia piekarnika: 40x36cm Blacha z wyposażenia piekarnika: 40x36cm Składniki: - 5 jajek - 3/4 szklanki mąki - 1/4 szklanki cukru - pół łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 łyżeczki cynamonu - 5 jabłek Przygotowanie: - Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki wydrążając gniazda nasienne, a następnie w plasterki. - Upieczone ciasto wyciągamy od razu z piekarnika, na czystą ściereczkę, odwracając je tak by jabłka były na górze. - Zostawiamy tak zawiniętą w ściereczkę roladę na 10-15 minut, a następnie odwijamy ze ściereczki, oprószamy cukrem pudrem i zajadamy Smacznego! Do ciasta wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem, mieszamy teraz już łyżką do połączenia całości i wylewamy na jabłka, wyrównujemy. Kiedy piana z białek będzie już sztywna, dodajemy kolejno żółtka, miksując na małych obrotach.