Dwuskładnikowe czekoladowe jajka z kremowym nadzieniem (a'la Milka).

Wilk
Wielkanoc
14.05.2016 9:43
Dwuskładnikowe czekoladowe jajka z kremowym nadzieniem (a'la Milka).

Mam nadzieję, że w te święta znajdziecie chwilkę, żeby je przygotować, obiecuję, że warto :) Czekoladowe jajka z kremowym nadzieniem ala milkaDrukuj przepis Składniki ► ulubiona czekolada (ja użyłam gorzkiej i mlecznej) [200 g/ 2 tabliczki] ► mleko kokosowe [400 g / 1 puszka] - W tym czasie mleko kokosowe schłodzone w lodówce otworzyć i wyjąć z puszki tylko tłustą frakcję, odlewając wodę kokosową, która się oddzieli. Kiedy dowiedziałam się, że czekoladowe jajka od Milki wreszcie wchodzą na polski rynek, nie mogłam się doczekać momentu, kiedy będę mogła ich spróbować. Ja miałam akurat świąteczne pisanki, ale zwykła forma na babeczki tez sprawdzi się poza sezonem wielkanocnym :) Czekoladę rozprowadzić łyżeczką, zwracając uwagę by warstwa była w miarę równomierna i nie było w niej dziur. Ja uwielbiam czekoladę gorzką, więc jej użyłabym jako czekoladowej miseczki, natomiast krem można zrobić na bazie czekolady mlecznej. Najlepiej sprawdzą się foremki silikonowe, ale spokojnie można użyć plastikowej wersji. Owszem, w smaku są przepyszne, ale skład pozostawia wiele do życzenia, cena też potrafi być zaporowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/03/czekoladowe-jajka-z-kremowym-nadzieniem-ala-milka-2-skladniki.html