Młode marchewki w imbirze.

Wilk
Fit
14.05.2016 9:17
Młode marchewki w imbirze.

Wychodzi na to, że niewiele mi do szczęścia potrzeba ;) Młode marchewki w imbirze Drukuj przepis Składniki ► młode marchewki [5 średnich sztuk] ► olej kokosowy [5 g / łyżeczka] ► świeży imbir [łyżeczka posiekanego imbiru / ok. 1 cm kawałek] ► sok z cytryny [2 łyżki] Dawno, dawno temu mama nie mam pojęcia skąd przyniosła do domu książkę kuchni 5 przemian i chociaż dodawanie przypraw do dania w wyznaczonej kolejności nadal trąci dla mnie lekkim szamaństwem to bardzo wiele przepisów z tej książki okazało się dla nas niesamowitym źródłem inspiracji. Gotowe warzywa rzucić na rozgrzany olej kokosowy razem z przeciśnietym przez praskę lub drobno pokrojonym imbirem, zmniejszyć grzanie do średniego i smażyć do uzyskania ładnego koloru, przyrumienienia ok. 5 min. [inspirowane przepisem z książki ,,5 przemian w kuchni i w życiu Ewy Dobek] Ten przepis znam już od kilku lat i cieszę się, że nareszcie mogę się nim z Wami podzielić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2016/04/mlode-marchewki-w-imbirze.html