Rolada bardzo czekoladowa

Kasia
Ciasta
14.05.2016 9:18
Rolada bardzo czekoladowa

szklanka mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli masa 4 żółtka 50 g cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka żelatyny 50 ml wody 200 g czekolady deserowej 250 g serka mascarpone W misce ubij żółtka, następnie cały czas ubijając dodawaj zagotowany syrop oraz czekoladę, na sam koniec dodaj serek mascarpone. Gotowe ciasto wylej na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowym i piecz placek przez 7-8 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: masa w garnuszku zagotuj wodę z cukrem i cukrem wanilinowym, na sam koniec dodaj żelatynę i dobrze wymieszaj. ciasto białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/05/rolada-bardzo-czekoladowa.html