Pstrąg pieczony z aromatycznymi, cytrynowymi pieczarkami

Justyna
Obiad
14.05.2016 9:07
Pstrąg pieczony z aromatycznymi, cytrynowymi pieczarkami

Do środka wkładamy 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę, skrapiamy wnętrze ryby łyżeczką soku z cytryny, wkładamy do lodówki na minimum godzinę. - Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy lekko przez 5 minut, by puściły sok. Gotową mieszanką, faszerujemy pstrąga, zawijamy go ciasno w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika na 30 minut ( na 10 minut przed końcem, odwijamy folię i włączamy termoobieg, by ryba się przyrumieniła i była chrupiąca z zewnątrz).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/pstrag-pieczony-w-piekarniku-z-pieczarkami/