PESTO Z BURAKÓW

Ola
Śniadania
11.05.2016 14:51
PESTO Z BURAKÓW

Różnić się będą także kolorem - ugotowane mają bardziej intensywny kolor (zdj 3 i 4), upieczone są ciemniejsze (zdj 1 i 2). 2. Ugotowane buraki będą miały w sobie więcej wody i mogą być bardziej słodsze, a upieczone będą miały intensywny buraczany smak. Ugotowane lub upieczone buraki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wrzucamy do kielicha blendera. 4. Czosnek obieramy, kroimy na 3 części i wrzucamy. Obydwie czynności są czasochłonne, więc musimy się liczyć, że zajmie to 3-4 godziny. 3. Orzechy siekamy i lekko podsmażamy na suchej patelni, a później dodajemy do buraków. doskonale sprawdza się na kanapkach, a także jako dodatek do obiadu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2015/12/pesto-z-burakow.html