Hiszpańska tortilla ze szpinakiem i szparagami

Kasia
Śniadania
06.05.2016 9:24
Hiszpańska tortilla ze szpinakiem i szparagami

Składniki: 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki duża garść świeżego szpinaku 5 zielonych szparagów 5 jajek sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła klarygowanego Całą mieszankę jajeczną smaż na bardzo małym ogniu pod przykryciem, aż wszystko się zetnie ok 10 minut (jednak sprawdzaj). Szpinak spłucz wrzątkiem, tak aby się skurczył, następnie odsącz i dodaj do miski. Wszystko starannie wymieszaj i wlej na patelnię, na wierzch połóż umyte szparagi. Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę posiekaną w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2016/05/hiszpanska-tortilla-ze-szpinakiem-i.html

Niezły Młynek

Kasia