Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem w roli głównej: Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem w roli głównej: na formę o wymiarach 25 x 25 cm 45 minut 3 jajka 1 szklanka cukru 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g gęstego jogurtu naturalnego 90 g oleju 70 g wiórków kokosowych + 4 łyżki do posypania 400 g rabarbaru 2-3 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Uwaga ! Wraz z pojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Wraz z pojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć. Jajka ucieramy w misce razem z cukrem na puszystą masę.