Ciasto ucierane z rabarbarem i brzoskwiniami

Ewelina
Ciasta
04.05.2016 9:48
Ciasto ucierane z rabarbarem i brzoskwiniami

SKŁADNIKI : - 5 średnich jajek - 3 szklanki mąki Szymanowskiej - 3/4 szklanki cukru - 1/2 szklanki oleju Polskiego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki śmietany 12 % - 250 g rabarbaru - 250 g truskawek KRUSZONKA : - 100 g margaryny - 100 g cukru - 200 g mąki PRZYGOTOWANIE : - Rabarbar i truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i włókien. - Białka ubijamy mikserem na sztywno, wlewamy żółtka i dalej ubijając wsypujemy cukier, następnie wlewamy olej, dodajemy śmietanę i na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. - Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy równomiernie ciasto ( jest troszkę gęste ) na wierzch układamy pokrojone owoce i posypujemy kruszonką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2016/04/ciasto-ucierane-z-rabarbarem-i.html