Składniki: - 4 szt kiełbasa biała parzona Hańderek - 1 cebula - 2 średnie marchewki - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki masła klarowanego - 1 puszka pomidorów - 3/4 szkl bulionu - 1 łyżka konfitury z brusznicy - 0,5 łyżeczki tymianku - 0,5 łyżeczki oregano - 0,5 łyżeczki bazylii - sól, pieprz do smaku Z kiełbasy zdjąć osłonki i pokroić w plasterki o grubości około 1 cm. Dodać warzywa, konfiturę z brusznicy, pomidory z puszki,bulion oraz zioła. Na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać cebulę, czosnek, marchewkę i podsmażyć.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ala-piecze.blogspot.com/2018/01/biaa-kiebasa-w-sosie-pomidorowo.html