Składniki (4 porcje): - 4 marchewki zbliżone rozmiarem do parówki - 4 bułki do hotdogów - 1/4 szkl wody - 1/4 szkl sosu sojowego - 1/4 szkl oleju - 2 łyżki octu jabłkowego - 2 łyżeczki czosnku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - sól, pieprz - olej do smażenia - ulubione dodatki Przygotowanie: - Ugotować w osolonej wodzie, tak aby były miękkie (Ale też nie za miękkie - ok. 8 minut) - Do pojemnika lub worka strunowego wlać wodę, sos sojowy, olej i ocet. - Wlać całą marynatę i smażyć jeszcze 1 minute. - Marchewkę włożyć do bułki i dodać ulubione dodatki. - Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucić marchewki i podsmażyć z każdej strony, aż zbrązowieją. Jeżeli sos sojowy nie jest wystarczająco słony dodać też sól.