Gulasz z kaszą pęczak Składniki: - 3 małe papryki: czerwona, żółta, zielona - mała puszka kukurydzy - 1 średnia cukinia - 200g pieczarek - 500g mięsa gulaszowego - 2 małe cebule - 5 łyżek przecieru pomidorowego - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - gałka muszkatołowa - szczypta majeranku - kasza pęczak ugotowana na sypko - oliwa - Pieczarki oczyścić, obrać, pokroić dowolnie (u mnie średnia kostka). - Podsmażone pieczarki ściągamy z patelni a następnie podsmażamy kolejną poszatkowaną cebulę na łyżce oliwy. - Na rozgrzanej patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki, szczyptę soli. Mieszamy dokładnie i zostawiamy jeszcze na chwilę, żeby wszystko się połączyło. - Po tym czasie zalewamy to wszystko przecierem pomidorowym wymieszanym z 3 łyżkami wody. - Kolejno dodajemy papryki, cukinię, pieczarki, kukurydzę odsączoną z zalewy.