Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Dagmara
Desery
29.04.2016 14:44
Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Składniki na białą masę: 200 g śmietanki 30% 250 g mascarpone 2 tabliczki białej czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus lub podobnych Składniki na ciemną masę: 150 g śmietanki 30% 2 tabliczki mlecznej czekolady Dodatkowo: 200 g maślanych herbatników płatki Neste Kangus do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Masa biała: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Całość posypujemy gęsto płatkami, lekko przyklepujemy i wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Przepis na talerzu. Składniki są na foremkę o wymiarach ok. 28x20cm. Wykończenie: W foremce o wymiarach ok. 28x20cm układamy warstwę herbatników. Masa ciemna: Mleczną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2016/04/ciasto-kinder-country-bez-pieczenia.html