Kremowa zupa szparagowa z czosnkowymi grzankami

Kami
Zupy
27.04.2016 12:45
Kremowa zupa szparagowa z czosnkowymi grzankami

Smaż na średnim ogniu, aż grzanki ładnie zrumienią się z dwóch stron (czosnek służy tylko do nadania grzankom delikatnego aromatu i nie będzie jadalny po tak krótkim usmażeniu). Na patelni rozgrzej połowę masła, dodaj czubki i smaż na średnie ogniu przez 2 minuty, aż nieco zmiękną. Szparagi obierz, lub jeśli są cienkie i gorszej jakości, odłam twarde końcówki (jak je zegniesz, trzymając mniej więcej w 1/3 odległości od każdego końca, złamią się dokładnie tam, gdzie trzeba). Do patelni dodaj pozostałe masło, rozpuść, dodaj pozostałe kawałki szparagów oraz plasterki czosnku. Zagotuj bulion, dodaj podsmażone szparagi - ale nie dodawaj czubków :) i nie myj jeszcze patelni. Na patelni po smażeniu szparagów rozpuść masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Kremowa_zupa_szparagowa_z_czosnkowymi_grzankami-17770p.html