Wyszło smakowicie ! Drożdżowe bułeczki z szynką Czas przygotowania: 3 godziny Proporcje na 12 szt Składniki: 300 g mąki pszennej 3,5 g suchych drożdży 50 g roztopionego masła 250 ml letniego mleka 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko do pomalowania ciasta Farsz: 100 g fety 4 łyżki majonezu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 plastry szynki posiekane listki bazylii tajskiej Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodajemy cukier, przykrywamy i odstawiamy na 15 minut. Ciasto wykładamy na omączony blat, odgazowujemy i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 45 x 30 cm. Są bardzo fajnym pomysłem, który urozmaici menu imprez organizowanych na świeżym powietrzu i nie tylko. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 60 minut.