MAKARON PO AZJATYCKU Z MARYNOWANYM TOFU

Ola
Makarony
20.04.2016 16:49
MAKARON PO AZJATYCKU Z MARYNOWANYM TOFU

Potrzebujemy: kostkę marynowanego tofu 250 g (my użyliśmy gotowego od Polsoji - marynowane w sosie tamari, w smaku podobne do wędzonego, więc można użyć zamiennie lub zamarynować samemu zwykłe tofu) - jak zamarynować tofu? pół żółtej papryki 4 duże różyczki kalafiora 6 pieczarek pół cukinii 1 papryczka chilli 4-6 plastrów suszonych pomidorów natka pietruszki lub kolendry połowa słoiczka ze słodkim sosem chilli - ok. 70 g oliwa i olej połowa opakowania pełnoziarnistego makaronu Przyprawy: 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka kurkumy pieprz i sól Marynowane tofu kroimy w paski o szerokości 1 cm. Smażony makaron w słodko - ostrym sosie chilli z marynowanym tofu i warzywami , to prawdziwa uczta smaków, która nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Makaron po azjatycku z marynowanym tofu wykładamy na talerz i na wierzch dodajemy posiekaną kolendrę lub pietruszkę. Żółtą paprykę kroimy w kostkę, a papryczkę chilli drobno siekamy. Jeśli chcemy, aby danie było mocno ostre zostawiamy również pestki, jeśli chcemy nieco łagodne, pestek się pozbywamy. Jeśli macie pod rękę kostkę tofu, makaron i warzywa - to ten przepis jest dla Was! Różyczki kalafiora również kroimy w drobne plastry. Makaron po azjatycku z marynowanym tofu Makaron zagotowujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bananowepole.pl/2016/04/makaron-po-azjatycku-z-marynowanym-tofu.html