Składniki: na ciasto: - 150g masła - 170g cukru - 200g mąki pszennej - 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jajka - 2 łyżki mleka - 3 łyżki kakao na masę: - 500ml mleka - 8 łyżek kaszy manny - 250g masła - 200g cukru - 200g wiórek kokosowych na polewę: - 200g czekolady gorzkiej - 100ml śmietany słodkiej 30% Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na rozgrzanym palniku i odstawiamy do przestygnięcia. Czekoladę razem ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie wylewamy na masę i równomiernie rozprowadzamy po wierzchu. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Gotową, ciepłą masę wylewamy na zimne ciasto.