Wśród naszych przepisów na burgery jeszcze takiego nie było, więc zapraszamy do wypróbowania :)- 1 szklanka nieugotowanej ciecierzycy- ok. 5 sztuk suszonych pomidorów w zalewie z oleju- pęczek natki pietruszki- pół cebuli- 2 łyżki mąki- odrobina oliwy- 3/4 łyżeczki kolendry- 1/2 łyżeczki kuminu- sól, pieprz1. Dodajemy odrobinę sody oczyszczonej, dzięki niej nasza ciecierzyca będzie miękka po około 1 godzinie gotowania, a nie po kilku.2. 3. Ugotowaną i nieco już ostudzoną cieciorkę ugniatamy widelcem bądź rękami - dodajemy nasze składniki i przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy dodatkowo w męce i smażymy na rozgrzanym oleju. Ciecierzycę zalewamy zimną wodą w garnku i odstawiamy na kilka ładnych godzin.