Smacznego :) Pizza - mała blaszka - 295 kcal - białka - 22,9 g - tłuszcze - 14,8 g - węglowodany - 33,4 g - błonnik - 15,8 g Zapraszam na Instagram i fanpage FB wtorek, 19 kwietnia 2016 FIT pizza na spodzie z kalafiora z cukinią i szparagami Autor: Małgorzata Chyla o 07:12:00 Etykiety: bez glutenu, cukinia, dietetyczna pizza, fit, fit pizza, mozzarella, pizza, pizza bezglutenowa, pizza na spodzie z kalafiora, pizza z cukinią, pizza z kalafiora, pizza ze szparagami, pomidorki, szparagi Subskrybuj: Mega smak - spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI (dla 1-2 osób - całość - 295 kcal) 400 g ugotowanego kalafiora (może być też surowy :) ) 1 średnie jajko 2 łyżki otrębów pszennych sól, pieprz 4-5 szt. zielonych szparagów 100 g cukinii 5-6 pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek 4 łyżki tartej mozzarelli zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Kalafiora miksujemy z jajkiem i otrębami. Przepyszna pizza w wersji fit - spód z kalafiora bardzo fajnie się sprawdził - danie wyszło super lekkie, super smaczne i dietetyczne oczywiście :) Cukinię kroimy w plasterki, pomidorki na połówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.