Przepis na ok 25 sztuk Potrzebujemy:Masa: - 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej - 1 szklanka mleka sojowego waniliowego - 2 łyżeczki wiórków kokosowych - 3 łyżeczki ksylitolu / cukru - 1 łyżeczka oleju kokosowego - ok. 13-15 łyżeczek masła pistacjowego Primavika Polewa: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 5-6 łyżek mleka sojowego waniliowego - 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: - Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem i gotujemy w szklance mleka sojowego. - Po ugotowaniu dodajemy ok. 15 łyżeczek masła pistacjowego (ewentualnie można zblendować pistacje, jeżeli ktoś nie ma masła). Kolejne łakocie na naszym blogu, tym razem czekoladki pistacjowe z kaszy jaglanej i masła pistacjowego. Tylko kilka składników i kilka chwil roboty do pełni szczęścia :) :) :) Czekoladki pistacjowe Wszystko blendujemy na gładką masę i mokrymi rękami formujemy niewielkie kuleczki i lekko je spłaszczamy.